چالش جدید ایران برای تحریم های آمریکا

رسانه های عرب منطقه اعتقاد دارند فعالسازی خط مستقیم دریایی از بندرعباس به بندر لاذقیه و افزایش همکاری تجاری تهران و دمشق می تواند قانون تحریم های آمریکا علیه ایران و قانون سزار علیه مردم سوریه را با چالش روبرو سازد.

به گزارش تحریریه، روزنامه «العربی الجدید» در گزارش خود به قلم «عدنان عبدالرزاق» نوشت: سوریه و ایران روز چهارشنبه (۱۰ مارس) آمادگی خود را برای گشایش یک خط انتقالی مستقیم و منظم دریایی از بندر عباس به بندر لاذقیه اعلام کردند تا از این طریق کشتی های کالا و مواد غذایی به دو کشور منتقل شود. یک منبع که نخواست نامش فاش شود پس از نشست اتاق بازرگانی ایران و سوریه در دمشق به روزنامه العربی الجدید اعلام کرد توافقی صورت گرفته است که هر ماه کشتی هایی میان دو کشور سفر داشته باشند و این روند افزایش یابد.

هفته گذشته در دمشق و در حضور «جواد ترک آبادی» سفیر ایران در سوریه مذاکرات فشرده ای میان «محمد حسان قطنا» وزیر کشاورزی سوریه و «سورنا ستاری» معاون رئیس جمهوری ایران در این زمینه صورت گرفته است. همزمان با این موضوع یک همایش آنلاین تحت عنوان فرصت های تجاری میان ایران و سوریه با هدف فعال سازی توافق تجاری آزاد میان دو کشور که در سال ۲۰۱۱ امضا شد، باهدف ایجاد راه ها برای توسعه همکاری اقتصادی برگزار گردید.

 به نوشته العربی الجدید، برپایه اظهارات «اسامه قاضی» رئیس گروه کاری اقتصاد سوریه، خط دریایی مستقیم میان دو کشور دارای بعد سیاسی-رسانه ای است و هدف دو کشور دعوت به همکاری روسیه است ضمن آنکه در داخل هم نسبت به راه هایی درباره تامین امنیت غذایی اطمینان حاصل شود. 

برپایه این گزارش، ایران این روزها با قدرت تلاش می کند از طریق اقتصاد به سوریه بازگردد. پیش بینی می شود ایران بانک هایی را در سوریه تاسیس کند و با هدف بازسازی سوریه فعالیت های عمرانی خود را در این کشور از سرگیرد. رویکرد نظام سوریه هم این است که روابط اقتصادی با ایران را گسترش دهد. پیش بینی شود که دو کشور با خط دریایی و مبادله پایاپای کالاها بتواند تحریم ها را پشت سر گذارند.

پیش از این نیز «حسین عرنوس» رئیس شورای وزیران سوریه هم بر تقویت روابط اقتصادی و افزایش مبادلات تجاری میان دو کشور تاکید کرده بود. عرنوس در نشست اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوریه در دمشق خواستار تقویت روابط و افزایش سرمایه گذاری های مشترک جهت حمایت از اقتصاد بومی شد. او بر اهمیت مبادله کالاهای تولیدی دو کشور در تامین نیازهای اساسی بازارهای محلی تاکید کرد.

به نوشته تارنمای «العهد» لبنان، ایجاد خط دریای منظم میان بندرعباس و لاذقیه قانون ظالمانه سزار که آمریکا از طریق آنها مردم و نهادهای سوریه را تحریم اقتصادی کرده به چالش خواهد کشید.

به نوشته روزنامه «اللواء» لبنان، ایران امیدور است که از طریق خط دریایی بندر عباس – لاذقیه در شرایطی که ایران و سوریه با تحریم های آمریکا روبرو هستند، مبادلات تجاری دو کشو افزایش یابد. به موجب قانون قیصر (سزار) که آمریکا در نیمه اول سال ۲۰۲۰ علیه نظام سوریه اعمال کرد، هرگونه تعامل تجاری و نظامی با نظام سوریه و برخی افراد و نهادها ممنوع اعلام شده است. اتاق بازرگانی سوریه و ایران کار خود را از پایان سال ۲۰۱۹ با هدف تشویق شرکت های ایرانی برای همکاری در بازسازی سوریه آغاز کرده است و در این سال فعالیت و همکاری اقتصادی میان دو کشور افزایش یافت.

پایان/

۲۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۱
کد خبر: 8919

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 8 =